Σχετικά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 07.03.2021

Προφίλ σελίδας:

Η σελίδα αυτή ασχολείται με το λειτουργικό σύστημα GNU/Linux. Το GNU/Linux είναι ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα που μπορείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Υπάρχουν αρκετές διανομές , δίνοντάς σας έτσι την ελευθερία να επιλέξετε όποια σας ταιριάζει περισσότερο. Σε αυτό το blog γράφονται διάφοροι οδηγοί/tutorials που αφορούν το Linux και μόνο. Ειδήσεις και νέα από τον κόσμο του Linux θα δείτε περιστασιακά.

Τι σημαίνει το NickTux;
Nick = Όνομα
Tux = Tux

Προφίλ συντάκτη:

Ο Νίκος Θ. ξεκίνησε να ασχολείται με το Linux το 2010. Λίγες εβδομάδες χρειάστηκαν για να «κολλήσει», αρχικά με το Ubuntu. Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο η Ελληνική κοινότητα του Ubuntu απ’ όπου ξεκίνησε και συνεχίζει έως σήμερα. Το 2012 αναγνωρίστηκε ως Official Ubuntu Member. Το 2015 πιστοποιήθηκε ως Linux Certified Sysadmin από το Linux Foundation, ενώ το ίδιο έτος συγκαταλέγει στους Individual Supporters. Πρόσφατα, το 2017, έγινε μέλος του  Electronic Frontier Foundation και του FSFE (Free Software Foundation Europe)

Χρησιμοποιεί διάφορες διανομές Linux, κυρίως Mainstream, σε δυο multi-boot συστήματα που έχει, όπως Arch Linux, Debian, Ubuntu, Linux Mint…κ.α.

Παρακάτω παρατίθεται μια λίστα με άλλα προφίλ του Νίκου, σχετικά με τις Linux κοινότητες στις οποίες συμμετέχει.

  1. Στο Arch Linux Wiki ως NikTh
  2. Στο Ask Fedora ως NikTh
  3. Στο AskUbuntu ως NickTux
  4. Στο Ubuntu Community Hub ως Nick Thom
  5. Στο linuxmint.com forum ως NickTux
  6. Στο openSUSE connect ως NickTux
  7. Στο φόρουμ του Ubuntu-gr ως Learner
  8. Στο Nextcloud ως NickTux
  9. Στο IRC Freenode ως NikTh / NickTh ή NickTux
logo_lftcert_sysadmin
Mountains
Forest
Forest